Trenuri tehnologice pentru modernizarea caii ferate din România

Trenuri tehnologice

Ministrul fondurilor Europene, Marcel Bolos, a anuntat ca România a primit aprobarea Comisiei Europene pentru achizitionarea unor trenuri tehnologice care vor moderniza reteaua. Bolos a mai precizat ca, alaturi de trenurile tehnologice vor fi cumparate si doua trenuri de electrificare

Premierul Ludovic Orban a afirmat ca peste 70% din reteaua de cale ferata are termenul depasit pentru reparatii capitale.

„CE considera transportul feroviar ca transport  ce trebuie dezvoltat cu prioritate. Acesta confera siguranta, transport, viteza in deplasare si este prietenos cu natura.

Reteaua de cale ferata este in stare critica, peste 70% din retea are termenul depasit pentru reparatii capitale si nu a existat in ultimii ani aproape niciun interes pentru modernizarea infrastructurii feroviare.

Una din marile probleme pe care le avem si care afecteaza incluziv potentialul de dezvoltare economica este faptul ca transportul feroviar de marfa se deruleaza foarte lent din cauza restrictiilor.

Trenuri tehnologice
Trenuri tehnologice

Sunt peste o mie de poduri si podete care au termenul depasit pentru reparatii capitale. Dureaza foarte mult, cantitatea pe care poti sa o transporti este foarte mica si practic aceste trenuri tehnologice ne ofera posibilitatea extraordinara de a creste foarte rapid numarul de kilometri reabilitati. Vizez sa punem primul tren catre Moldova, al doilea catre sud, ca pe Cluj, am inteles ca lucrurile merg bine”, a mai declarat Orban.

Adaugati comentariu