Traficul de containere  a crescut de peste 2 ori pe ruta euroasiatică.

Traficul de containere

Traficul de containere  a crescut de peste 2 ori pe ruta euroasiatică.

Traficul de containere China-Europa-China oferite de Compania Unită de Transport și Logistică – Alianța Feroviară Eurasiatică (UTLC ERA) au atins 49,1 mii TEU în mai.

Este de două ori mai mult decât perioada similară din 2019, ceea ce reprezintă un record absolut de volum in traficul euroasian de containere pe luna, a declarat CEO-ul UTLC ERA, Alexey Grom.

Traficul de containere a depasit 500 de trenuri pe luna

În mai 2020, serviciile UTLC ERA pe ambele direcții pe ruta China – Europa pentru prima dată au depășit „borna” de 500 de trenuri container pe lună.

UTLC ERA utilizează infrastructura de transport din Kazahstan, Rusia și Belarus. Are, de asemenea, un coridor last mile care ajunge în Lituania, prin Kaliningrad și Polonia.

Compania intenționează să transporte 1 milion de TEU/ an până în 2024, o strategie cu oportunități imense oferite de un interes feroviar ridicat și de extinderea geografică.

Operatorul spune că, în acelasi timp  menține un „coridor verde” non-stop pentru transportul echipamentelor de protecție împotriva epidemiilor, haine, jucării, electronice.

GEFCO, tren cu componente auto din Wuhan în Franța

În acest an, operatorul a adăugat cinci noi locații în Europa, dintre care trei in Germania (Burghausen, Ludwigshafen și Sassnitz), una în Lituania (Vilnius) și una în Polonia (Gliwice, în Silezia Superioară).

Orașul Shilong, din sud-estul Chinei, provincia Guangdong, a atras, de asemenea, un interes puternic pentru transportul maritim.

Adaugati comentariu