Tehnologii revoluționare pentru o agricultură durabilă

Tehnologii revoluționare Michelin

Tehnologii revoluționare pentru o agricultură durabilă

Fermierii din toată lumea se confruntă astăzi cu provocări similare: maximizarea disponibilității utilajelor agricole, maximizarea randamentului culturilor prin exploatarea și minimizarea compactării solului și a costurilor de exploatare.

Însă, pe de altă parte utilizarea unor utilaje de recoltat mai puternice și mai grele cauzează adesea exact aceleași probleme pe care încearcă să le rezolve: compactarea solului, capacitatea de încărcare și reglementările privind traficul.

Pentru agricultori, perioada de recoltare este crucială.

Pe de o parte, ea permite să se pună în valoare munca de mai multe luni dar, pe de altă parte, ea se desfăşoară într-un context tensionat. Context legat de mărimea redusă a „ferestrei meteo”dar şi de tendinţa crescândă de creştere a mărimii exploatărilor şi a distanţei parcurse pe roţi între două parcele.

Te poate interesa si

Finantare de pana la 5 milioane lei prin Programul IMM

Supuşi unor condiţii de productivitate din ce în ce mai dure, agricultorii folosesc maşini de recoltat din ce în ce mai performante.

Tehnologii revoluționare precum cea brevetata de Michelin – Ultraflex permite anvelopelor să susțină aceeași sarcină, dar să funcționeze la presiuni mai scăzute decât tehnologia radială standard.

Carcasa este în același timp solidă și flexibilă – fără să limiteze anduranța sau capacitatea portantă. Rezultatul îl constituie o amprentă mai mare și un contact mai bun cu solul.

Toate testele au demonstrat ca tehnologia aduce o economie de combustibil de până la 10%, dar și un plus de producție de 4%, datorită compactării scăzute.

Poti citi si

Fondată în 1939, uzina Michelin Victoria aniversează 80 de ani

Sursa Michelin Agro

Adaugati comentariu