Ruta de transport Marea Caspica – Marea Neagra si potentialul acesteia

Ruta de transport Marea Caspica – Marea Neagra

Ruta de transport Marea Caspica – Marea Neagra si potentialul acesteia, tema intalnirii bilaterale romano – turkmene

Sambata 15 iulie 2020, CN Administratia Porturilor Maritime SA Constanta a organizat, in sistem de videoconferinta, o intalnirea bilaterala romano-turkmena.

La intalnire au participat reprezentantii Ministerului Transporturilor, Infrastructurii si Comunicatiilor, ai Ministerului Afacerilor Externe si ai Constanta Port Business Association.

Temele abordate s-au referit la rolul celor doua tari in dezvoltarea si utilizarea la potentialul maxim al coridorului de transport Marea Caspica – Marea Neagra.

In mod special au fost discutate: transportul containerelor pe aceasta ruta, precum si posibilitatea de a consolida cooperarea intre porturi, inclusiv cu partenerii privati din domeniul logisticii.

Costel Stanca, directorul general al CN APM SA Constanta, a subliniat ca unul dintre obiectivele importante ale companiei este de a identifica oportunitatile de atragere a traficului de marfuri prin Portul Constanta cu utilizarea coridorului de transport Marea Caspica – Marea Neagra.

Portul Constanta a facut deja pasi importanti pentru a imbunatati cooperarea pe aceasta ruta de transport prin semnarea parteneriatelor si protocoalelor de colaborare cu Serviciul de Stat pentru Transport Maritim si Fluvial din Turkmenistan, cu  porturile Poti si Batumi din Georgia, portul Aktau din Kazahstan si portul Baku din Azerbaidjan.

Poti citi si:

Traficul de containere  a crescut de peste 2 ori pe ruta euroasiatică.

Adaugati comentariu