Roserv Oil, parte a Grupului GRAMPET, a achiziționat platforma industrială RAFO Onești

RAFO Onesti

Compania Roserv Oil, parte a Grupului GRAMPET, a achiziționat platforma industrială a rafinăriei RAFO Onești, în cadrul unei proceduri publice de valorificare, coordonată de CITR.

Roserv Oil este o societate nou-înființată care se va concentra pe dezvoltarea la nivel național de terminale logistice atât pe partea de containere, dar și depozite pentru produse petroliere.

În acest context, compania a decis cumpărarea activelor platformei RAFO Onești, aflată în faliment, cu obiectivul de a dezvolta cel mai mare centru logistic pentru containere și produse petroliere care va deservi regiunea Moldovei.

Această specializare vine să completeze obiectivul principal de activitate al Grupului GRAMPET, transportul feroviar de marfă. 

Odată cu preluarea de către Roserv Oil, platforma ar putea genera, pe termen lung, cel puțin 600 de locuri de muncă. 

În toată perioada de insolvență, plaforma RAFO Onești a fost păstrată în stare de conservare de către CITR și a facut obiectul unei intense promovări.

În ultimii 3 ani CITR a propus spre vânzare platforma RAFO derulându-se peste  10 proceduri de valorificare. 

Deși a existat un interes aparent pentru acest activ, din păcate situația rafinăriei care nu funcționează de peste 10 ani, a făcut foarte dificilă această procedură de valorificare.

Prin această tranzacție se deblochează starea îndelungată de inactivitate a platformei și creează premisele dezvoltării unei activități economice pe platforma RAFO Onești.

CITR, o companie Impetum Group are misiunea de a salva valoarea din businessurile românești. In cei 20 de ani de experiență, a gestionat prin soluțiile sale, în restructurare și insolvență, aproape 1000 de proiecte. CITR administrează în prezent un patrimoniu evaluat la peste 1 MLD. EUR.

Sursa: CTIR

Adaugati comentariu