Proiect de modificare și completare a prevederilor din cadrul Normei nr. 20/2017

Polita RCA
Polita RCA
Polita RCA

Proiect de modificare și completare a prevederilor din cadrul Normei nr. 20/2017

București, 12 august 2020 – Autoritatea de Supraveghere Financiară supune consultării publice, începând de astăzi, un proiect de modificare și completare a prevederilor din cadrul Normei nr. 20/2017 referitoare la dovada încheierii asigurării RCA în cazul controalelor efectuate de către autoritățile abilitate.

Digitalizarea reprezintă un obiectiv foarte important pentru Autoritatea de Supraveghere Financiară, iar propunerile de modificare a Normei nr. 20/2017 sunt menite să vină în sprijinul asiguratului RCA, în sensul simplificării procedurii de verificare a existenței unui contract de asigurare civilă obligatorie auto valabil.

Astfel, conform proiectului aflat în consultare publică pe site-ul Autorității aici, conducătorii auto vor putea prezenta agenților de poliție, la un eventual control, și varianta electronică a poliței RCA.

Prin urmare, nu va mai fi necesar ca șoferii să aibă asupra lor contractul de asigurare obligatorie auto doar în format original, pe suport de hârtie.

De asemenea, valabilitatea poliței RCA va putea fi verificată și prin interogarea bazei de date AIDA, dezvoltată și administrată de Biroul Asigurătorilor de Autovehicule din România.

Baza de date conține informații cu privire la asigurările obligatorii de răspundere civilă auto încheiate pe teritoriul României și prin care se certifică existența unui contract RCA valabil la data verificării.

Proiectul de modificare a Normei nr. 20/2017 este suspus consultării publice pentru o perioadă de 10 zile.

Adaugati comentariu