Programul Poșta Verde a fost lansat luni 14 decembrie 2020

Posta verde

Programul Poșta Verde a fost lansat luni 14 decembrie 2020, in prezenta Ministrului Lucian Bode 

In cadrul Programul Poșta Verde se înscrie și prima achiziție a 15 autoutilitare electrice destinate poștei de curierat rapid Prioripost.

Poșta Română  este una dintre primele companii care se aliniază politicilor europene privind reducerea la zero a emisiilor nete de gaze cu efect de seră, până în orizontul anului 2050, în conformitate cu strategia Green Deal a Uniunii Europene.

Proiectul pilot de curierat rapid constă în utilizarea a cincisprezece autoutilitare electrice în zona București.

La momentul actual, pe lângă cele 15 autovehicule, prin achiziția celor 8 stații de reîncărcare duble, montate la sediul companiei din Calea Giulești, se face primul pas și în implementarea proiectului ELECTROPOST.

Proiectul presupune înființarea rețelei naționale de stații publice de reîncărcare pentru mașini electrice / hibrid plug-în ce vor deservi atât flota electrică a Poștei Române cât și alte persoane fizice sau juridice, prin abonament.

Ministrul Lucian Bode a participat la Centrul zonal Giulești, alături de conducerea Compania Națională Poșta Română S.A la lansare:

”Prin implementarea acestui program, Poșta Română devine una dintre primele companii de pe piața serviciilor de curierat care investește în transportul verde, prin achiziția acestor 15 autoutilitare electrice destinate curieratului rapid.

Consider că tot mai multe instituții și companii de stat trebuie să dea semnalul schimbării în această direcție și să se implice activ în protejarea mediului.

Prin astfel de inițiative vreau să subliniez faptul că nevoia de implementare a programului Poșta Verde a plecat de la realitatea poate mai puțin cunoscută de către locuitorii Capitalei.

Nu știu câți dintre dumneavoastră știți faptul că activitatea de curierat este a treia sursă de poluare în București, conform statisticilor din domeniu.

Dacă nu greșesc, după 10 ani sunteți cu toate datoriile la zi, ați plătit cele 130 de milioane de lei pe care îi datorați bugetului de stat cu toate consecințele care decurg de aici: posibilitatea de a vă finanța și automat imediat, după acest demers, iată că ați încheiat și acel acord de împrumut cu Eximbank, care vă dă posibilitatea să vă dezvoltați.

Cunosc cele două proiecte importante de investiții și modul în care evoluează ele: mă refer la linia de sortare de la Centrul de Tranzit de la Cluj și Centrul de Tranzit București Nord.

Sunt convins că în viitorul foarte apropiat ne vom întâlni cu dumneavoastră din nou și vom constata că aceste proiecte devin realitate, a declarat ministrul Lucian Bode.

Sursa MTIC

Adaugati comentariu