Parcuri Industriale Bihor S.A. semneaza un parteneriat cu UNPR

Parcuri Industriale

Parcuri Industriale Bihor S.A. semneaza un parteneriat cu UNPR

Acordul de parteneriat dintre Parcuri Industriale Bihor S.A. şi Uniunea Naţională a Patronatului din România pentru promovarea parcurilor industriale Tileagd, Săcueni şi Tămăşeu

În cursul zilei de vineri 18.09.2020, la Oradea, a avut loc semnarea acordului de parteneriat dintre compania Parcuri Industriale Bihor S.A. şi Uniunea Naţională a Patronatului din România pentru promovarea parcurilor industriale bihorene din Tileagd, Săcueni şi Tămăşeu.

În momentul de faţă, pentru parcul industrial din Tileagd este în derulare procedura de licitaţie deschisă privind concesionarea a şase loturi, cu suprafeţe variind între 4.370 mp şi 12.140 mp, proiectele de investiţii fiind aşteptate să fie depuse până în ziua de 16 noiembrie 2020.

Săptămâna viitoare urmează a fi recepţionat lucrarea de la parcul industrial Săcueni, iar pentru concesionarea terenurilor de aici, principalele criterii sunt aceleaşi ca şi în cazul Tileagdului: crearea a cel puţin 25 locuri de muncă noi, investiţie de cel puţin 60 euro / mp, indiferent că ne referim la producţie ori servicii, şi totodată, investiţiile ce depăşesc 1 milion euro vor face obiectul negocierii directe.

În cazul parcului industrial de la Tămăşeu, proiectul este în momentul de faţă în etapa elaborării studiului de fezabilitate şi urmează să fie redactat Regulamentul de Organizare şi Funcţionare.

Pentru aceasta din urmă, a fost nevoie de actualizarea valorii pieţei, având în vedere noul context de după darea în folosinţă a porţiunii de autostradă dintre Biharia şi Satu Nou. Astfel, în cazul terenului de aproximativ 7 hectare din Tămăşeu, situat la cca 3 km de autostrada A3, în prezent, valoarea de piaţă a fost stabilită de raportul de evaluare la 10 euro / mp, această valoare urmând a fi luată în considerare odată cu lansarea viitoarelor proceduri de licitaţie.

AGERPRES

Adaugati comentariu