Piața de comerciale ușoare in primele 7 luni din 2020

Piața de comerciale ușoare

Piața de comerciale ușoare in primele 7 luni din 2020în registrul negativ -27,9%, pe o piață auto generala care s-a comprimat semnificativ după 7 luni (-34,2%)

Deși în luna iulie a acestui an s-au înmatriculat (conform datelor DRPCIV) mai puține autovehicule comparativ cu luna similară a anului trecut (-42,4%), dacă ne raportăm la evoluția din acest an, putem aprecia ca piața auto dă semne de revenire (+22,9% comparativ cu volumul înregistrat în luna iunie, după ce și în iunie am remarcat o creștere de 38,9% față de luna mai a acestui an).

Au fost înmatriculate 14.687 autovehicule (autoturisme, vehicule comerciale ușoare și grele, minibuze si autobuze), cifră care este, însă, inferioară (-42,4%) celei din luna similară din 2019, când au fost înmatriculate 25.490 autovehicule, multe datorită unor termene limită impuse prin regulamentele de omologare. Astfel, după 7 luni din 2020, se înregistrează o evoluție generală negativă a pieței (-34,2% comparativ cu perioada similară din 2019).

Autovehicule comerciale ușoare (inclusiv minibuse si pick-up)

Si această categorie de autovehicule a înregistrat o scădere importantă în luna iulie (-36,4%), mai puțin amplă comparativ cu autoturismele, fapt care contribuie la consemnarea unei evoluții generale aflate în registrul negativ -27,9% pe primele 7 luni din 2020.

In ceea ce privește achizițiile de autoturisme noi din UE, este relevantă situația din țările Europei de Vest care, în luna iulie, a înregistrat o creștere de 2,2% comparativ cu luna similară a  anului trecut, compensând, astfel, într-o oarcare măsură, scăderile de până acum. Cu toate acestea, după primele 7 luni din 2020, pe ansamblul acestui grup, se înregistrează, (conform LMC Automotive www.lmc-auto.com), o evoluție generală negativă (-35,0%) comparativ cu aceeasi perioadă din 2019 (evoluția din cele mai mari piețe europene a fost prezentată în comunicatul APIA din 3 august).

SURSA: APIA

 

Adaugati comentariu