Ludovic Orban in vizita la santierul Aeroportului Ghimbav – Brasov

Ludovic Orban

Ministrul Lucian Bode și Prim-Ministrul, Ludovic Orban in vizita la santierul Aeroportului Ghimbav – Brasov

Ministrul Lucian Bode și Prim-Ministrul, Ludovic Orban in vizita la santierul Aeroportului Ghimbav – Brasov”

Vreau să felicit antreprenorul, pentru că eu am fost aici în aprilie împreună cu colegii mei, cu domnul preşedinte al Consiliului Județean, cu domnul primar al Brașovului şi atunci era doar fundația și atât.

Felicit anteprenorul si am convingerea că acelaşi lucru se va întâmpla şi la Băneasa, pentru că e vorba de acelaşi anteprenor, unde aşteptăm să intre în execuţie, cu finalizarea lucrărilor la acele două corpuri A și B şi la Rotondă.

Felicitări administraţiei braşovene, tuturor care sunt implicați în dezvoltarea acestor proiecte. In ceea ce priveşte infrastructura de transport, avem 3 direcţii clare de acţiune: în primul rând ne-am propus să nu închidem niciun şantier în toată această perioadă.

Contractele sunt în derulare, iar plăţile sunt la zi.

Acest lucru l-am reuşit cu eforturi foarte mari, contractele sunt în derulare, iar plăţile sunt la zi. În al doilea rând ne-am propus să deschidem noi şantiere.

Am dat ordinul de începere al lucrărilor, iar acest lucru s-a întâmplat pe aproximativ 70 de km de autostradă şi drumuri expres în cinci luni de zile. Am semnat contracte de proiectare şi execuţie pentru tronsoane de autostradă sau cale ferată, aşa cum este Braşov-Simeria cu cele două secţiuni din Braşov.

Citeste si

Analiză: Cererea pentru combustibili fosili nu va reveni niciodată la nivelul din 2019

Pe al treilea palier de acţiune Guvernul va veni, în zilele următoare, cu un plan de dezvoltare a economiei, plan care va avea o componentă importantă – dezvoltarea infrastructurii de transport în România pentru următorii 10 ani.

Trebuie să reactualizăm Master Planul General de Transport, iar pe de altă parte este un document obligatoriu pentru a accesa fondurile europene în exercițiul 2021-2027, a declarat ministrul Lucian Bode.

Sursa: Ministerul Transporturilor

Adaugati comentariu