Lucian Bode: Intregul lot 2 al Centurii de Sud a Municipiului București este in faza de execuție

Lucian Bode

Lucian Bode: Intregul lot 2 al Centurii de Sud a Municipiului București este in faza de execuție

Ministrul Lucian Bode s-a aflat, astăzi, 29 octombrie 2020, pe lotul 2 al Centurii de Sud a Municipiului București, unde reprezentanții CNAIR au înmânat Ordinul de începere a lucrărilor pe cei 14,6 km din secțiunea 2 a acestui lot, astfel întregul lot 2 este faza de execuție.

“Obiectivul de investiții Centura de Sud a Bucureștiului reprezintă o prioritate a mea și a Guvernului Ludovic Orban și de aceea am acordat o atenție deosebită pentru ca lucrările să poată intra în linie dreaptă.

În luna iunie înmânam ordinul de începere pentru secțiunea 1 și iată că sunt în măsură să vă pot spune că aveți front total de lucru, odată cu ordinul de începere pe care l-ați primit astăzi pentru cei 14,6 km.

Sper ca la sfârșitul lunii noiembrie, cei de la CNAIR, să vă poată înmâna ordinul de începere și pentru lotul 1.

Lucian Bode: Din păcate pe lotul 3 sunt nemulțumit, pentru că nu avem un antreprenor serios

Din păcate pe lotul 3 sunt nemulțumit, pentru că nu avem un antreprenor serios, pe care CNAIR l-a și penalizat. Din această cauză nu avem nici documentația aferentă pentru acest lot, astfel încât să poată începe lucrările pe toți cei 52 de km din Centura de sud a Bucureștiului.

La secțiunea de nord avem un contract de proiectare și execuție semnat,  două loturi sunt în contestație, iar celălalt lot este în procedura de reevaluare a ofertelor.

Este foarte importantă realizarea Autostrăzii de centură, nu numai pentru București, ci și pentru România, deoarece acest obiectiv este parte integrantă a Coridorului 4 Pan-European.

Ne-am propus ca până în 2023 să finalizăm partea de sud a Inelului de Autostradă, cei 52 de km, iar pentru partea de nord, după ce semnăm celelalte 3 contracte, să finalizăm și acest segment până în 2024.

Este clar că anul 2020 este anul investițiilor și mai ales al investițiilor în autostrăzi” a declarat Lucian Bode

Adaugati comentariu