Lista verde a statelor exceptate de la carantină/izolare

Lista verde

Lista statelor exceptate de la aplicarea măsurilor de carantină/izolare (zona verde)

În baza Hotărârii nr. 31 din 22.06.2020 și a analizei efectuate de Institutul Naţional de Sănătate Publică a fost actualizată lista statelor exceptate de la aplicarea măsurilor de carantina/izolare cu alte cinci state.

Astfel, începând cu data de 23.06.2020, ora 00.00, şi persoanele care sosesc în România din Finlanda, Italia, Estonia, Irlanda și teritoriul european al Franței (Franța metropolitană) sunt exceptate de la măsura carantinării / izolării, dacă sunt asimptomatice.

Lista verde 2306
Lista verde COVID valabila din 23.06.2020

Detalii privind lista actualizată se regasesc la : http://www.cnscbt.ro/index.php/liste-zone-afectate-covid-19/.

În baza acordului existent la nivelul Uniunii Europene privind deschiderea granițelor interne, lista privind țările exceptate de la măsura carantinării / izolării cuprinde doar state membre UE și ale Spațiului Economic European.

Citeste si:

Model declarație de completat la intrarea în țară pentru participanții la trafic

De asemenea, persoanele care fie au plecat din România şi petrec o perioadă mai scurtă de 14 zile în altă ţară exceptată de la măsura carantinării/izolării, fie au petrecut o perioadă de cel puţin 14 zile cumulativ în ţări exceptate de măsura carantinării/izolării nu intră în carantină/izolare la intrarea în România.

Te-ar mai putea interesa si

Trafic la frontiera suspendat temporar in vama Naidas

 

Țările terțe exceptate de la măsura carantinării / izolării se vor stabili după momentul definitivării criteriilor unitare aplicabile la nivel european, pe baza cărora se instituie această excepție.

Sursa: Politia de Frontiera Romana

Adaugati comentariu