INVESTIȚII ÎN OBIECTIVELE DE INFRASTRUCTURĂ DIN JUDEȚUL TULCEA

Investiții infrastructură

INVESTIȚII ÎN OBIECTIVELE DE INFRASTRUCTURĂ DIN JUDEȚUL TULCEA

Ministrul Lucian Bode a verificat împreună cu Prim-Ministrul, Ludovic Orban, alături de reprezentanții autorităților locale, ai managementului CNAIR stadiul lucrărilor de investiții în obiectivele de infrastructură din județul Tulcea.

Șantierul Podului suspendat peste Dunăre

Oficialii guvernamentali au fost prezenți pe șantierul Podului suspendat peste Dunăre în zona Brăila, dar de această dată pe malul tulcean. Discuțiile s-au concentrat pe soluțiile necesare pentru accelerarea emiterii avizelor/autorizațiilor necesare, astfel încât graficul de lucru asumat de către antreprenor să fie respectat. În acest sens, au fost date asigurări antreprenorului că tot ce ține de procedurile de emitere a diverselor avize/autorizații se va face cu celeritate, în conformitate cu dispozițiile legale.

Totodată, oficialii guvernamentali au apreciat ritmul de realizare al lucrărilor, în prezent înregistrându-se un progres fizic de 14,51% pentru întreaga lucrare (iar pentru secțiunea II – 20,35%), în condițiile unui progres financiar de 26,54%.

”Podul peste Dunăre de la Brăila este de departe cel mai important obiectiv de investitii de infrastructură rutieră din regiune. Este centrul politicilor de dezvoltare a infrastructurii rutiere din această zonă.”, a declarat ministrul Bode.

Portul Isaccea

Vizita de lucru a continuat la Portul Isaccea, obiectiv pentru care în luna aprilie 2020 a fost semnat contractul pentru reabilitare și modernizare infrastructură portuară. Rezultatele așteptate în urma implementării proiectului sunt creșterea cu 100% a volumului de mărfuri transportat in portul Isaccea, prin:

  • modernizarea și reabilitarea infrastructurii portuare – danele 1-3 și 4-5;
  • îmbunătățirea condițiilor de navigație pe Dunăre, prin realizarea de lucrări de dragaj în zona portului Isaccea;
  • dezvoltarea serviciilor oferite navelor prin extinderea rețelelor de utilități și dotarea cu hidranți și prize de cheu pentru alimentarea cu apă potabilă și energie electrică a navelor acostate la cheu.

Portul Tulcea

În ultima parte a zilei delegația guvernamentală a fost prezentă la Șantierul Naval și la Portul Tulcea, obiectiv de infrastructură în cazul căruia este în derulare etapa I a unui proiect pentru dezvoltarea portuară.

Realizarea proiectului în valoare totală de 64,2 mil lei (din care valoare eligibilă POIM – 53,8 mil. lei),  propune modernizarea infrastructurii de transport naval pentru conectarea Portului Tulcea la rețeaua transeuropeană de transport globală în acord cu planurile de dezvoltare regională și națională.

Portul Tulcea este situat pe malul drept al Dunării, şi se compune din 2 amplasamente:“Portul Industrial” şi “Portul Comercial”. Prin implementarea proiectului vor fi realizate următoarele investiții:

În cazul Portului Industrial se va realiza modernizarea cheurilor pe o lungime de 100 m, realizarea teritoriu portuar nou pe o suprafață de 4.000 mp și reabilitarea cheului existent pe o lungime de 230 m

În ceea ce privește Portul Comercial se vor realiza următoarele:

–  Construire front de acostare nou: L = 323 m

–  Realizare teritoriu portuar nou: 4.000 mp

–  Realizare platforma de circulație la cheu: 3.520 mp

În prezent prin Portul Tulcea se derulează un trafic mediu anual de mărfuri de 1,56 mil. tone/an. Ca urmare a implementării proiectului, se estimează că traficul de mărfuri va crește cu 54%, respectiv va ajunge la 2,1 mil. tone/an.

Drum Expres Constanța-Tulcea

La sediul Prefecturii Tulcea, în prezența ministrului Lucian Bode și a Prim-Ministrului, Ludovic Orban, reprezentanții CNAIR  au semnat contractul de achiziție publică: „Elaborare Studiu de Fezabilitate și Proiect Tehnic de Execuție pentru Drum Expres Constanța-Tulcea”

Te poate interesa si

Studiu de Fezabilitate pentru „Dobrogea Expres” Constanţa-Tulcea

Proiectul “Drum Expres Constanța – Tulcea” este prevăzut în Master Planul General de Transport al României (MPGT) și este inclus în Programul Operațional Infrastructura Mare (POIM) 2014-2020.

Proiectul are ca scop realizarea unui sector de drum expres între localitățile Ovidiu și Tulcea, acesta făcând parte din  „Dobrogea Expres” și care realizează legătura între localitățile Constanța – Babadag – Tulcea – Isaccea – Măcin – Brăila.

” Astăzi, aşadar, închidem seria acestor contracte semnate, cu unul dintre cele mai importante obiective de dezvoltare a infrastructurii rutiere din această regiune. Odată ce aceste proiecte vor fi realizate vom avea conexiunea, conectarea acestei regiuni atât cu Coridorul IV Constanţa-Nădlac, cât şi cu Coridorul IX Ploieşti-Siret. ”, a precizat ministrul Lucian Bode.

Adaugati comentariu