Green transport: 2 miliarde de euro investiții UE

Adina Vălean

Green transport: 2 miliarde de euro investiții UE
UE sprijină redresarea economică în toate statele membre, injectând aproape 2,2 miliarde EUR în 140 de proiecte cheie de transport.

Proiectele Green transport vor ajuta la construirea de legături de transport lipsă pe continent, vor susține transportul durabil și vor crea locuri de muncă.

Un accent foarte puternic este pus pe proiectele care consolidează căile ferate, inclusiv legăturile transfrontaliere și conexiunile cu porturile și aeroporturile.

Transportul pe căile navigabile interioare este stimulat prin creșterea capacității și a conexiunilor multimodale mai bune la rețelele rutiere și feroviare.

În sectorul maritim, se acordă prioritate proiectelor de transport maritim short -sea bazate pe combustibili alternativi și instalarea unei surse de alimentare in porturi pentru a reduce emisiile provenite de la navele andocate.

Poți citi si

Finanțare europeană pentru cinci proiecte de infrastructura feroviară

Comisarul pentru transport, Adina Vălean, a declarat: „Contribuția UE de 2,2 miliarde de euro la această infrastructură crucială de transport va ajuta la demararea recuperării și ne așteptăm să genereze investiții de 5 miliarde de euro.

Tipul de proiecte pe care le finantam variază de la transportul pe căile navigabile interioare la conexiuni multimodale, combustibili alternativi până la infrastructura feroviară masivă.

Facilitatea Connecting Europe (CEF) este unul dintre instrumentele noastre cheie în crearea unui sistem de transport rezistent la criză și adaptabil acum și pe termen lung. ”

Poate te intereseaza si

Portul Rotterdam, consorțiu pentru achiziția a 1000 de camioane cu hidrogen

Adaugati comentariu