Finantare de pana la 5 milioane lei prin Programul IMM

Finantare Utilaje

Finantare de pana la 5 milioane lei prin Programul IMM

Programul IMM Leasing, ce urmează să fie aprobat de Guvern, va facilita accesarea unei finanțări de pana la 5 milioane de lei.

Beneficiarilor eligibili: societăți comerciale si cooperative, societăți agricole, cooperative agricole de producție.  PFA-urile si ONGurile care desfăşoară activităţi economice.Sunt eligibili si întreprinzători titulari ai unei întreprinderi individuale sau întreprindere familială,precum și întreprinderile afiliate care au un număr de peste 250 de angajați.

Majoritatea domeniilor de activitate sunt eligibile pentru finantarea de pana la 5 milioane lei prin Programul IMM. Excepție fac intermedierile financiare, tranzacţiile imobiliare, activităţi de jocuri de noroc şi pariuri, producţie sau comercializare de armament, muniţii, explozibili, substanțe interzise.

Utilaje
Utilaje

Finatarea va fi garantata de Ministerul Finanţelor Publice  prin FNGCIMM, în numele și contul statului, astfel:

  • maximum 80% din valoarea de finantare pentru achizitia de echipamente IT si tehnologia informatiei în cadrul unei operațiuni de leasing financiar;
  • maximum 60% din valoarea de finantare pentru achizitia de utilaje si echipamente tehnologice, precum și autovehicule pentru transport marfuri și persoane utilizate în scop comercial, în cadrul unei operațiuni de leasing financiar.
  • Sunt excluse dobânzile, comisioanele şi alte cheltuieli aferente finantarii garantate,

Durata maximă a perioadei de leasing este de 72 de luni, cu posibilitatea acordării de  perioade de grație cu durata cuprinsă între 3 și 12 luni. Avansul achitat de utilizator pentru finantare este cuprins între 0 și 20% din valoarea de achiziție a bunului finanțat, exclusiv TVA.

Valoarea reziduală este cuprinsă între 1% și maximum 20% din valoarea de achiziție a bunului finanțat, exclusiv TVA și poate fi achitată la încheierea perioadei de leasing sau poate fi inclusa în rate, pe parcursul derularii contractului.

Adaugati comentariu