Eduard Iancu: După această criză, nu poate exista recuperare fără a implica resursa umană.

Eduard Iancu

Eduard Iancu: „După această criză, nu poate exista recuperare fără a implica resursa umană.”

Eduard Iancu: „Cred că nimeni nu a fost pregătit pentru o asemenea criză și mai ales o evoluție atât de rapidă. Noi, cei din DB Cargo înțelegem foarte clar că trebuie să-i facem față în sensul în care trebuie să păstrăm capacitatea operațională a companiei, atât la nivel european cât și în fiecare țară unde operăm

Din acest punct de vedere, DB Cargo România este hotărâtă să protejeze locurile de muncă și să protejeze interesele clienților săi, păstrând operaționale canalele de transport. […]”

„Companiile trebuie să accepte că munca de acasă nu va mai fi un beneficiu, ci un mod natural de lucru. Noi începusem deja implementarea timidă a acestei opțiuni. Acum, că am avut timp să acumulăm și experiență în acest sens, putem spune chiar că îmbrățișăm această schimbare.

Pentru a supraviețui, trebuie să te adaptezi continuu. Tinerii pot face față relativ ușor schimbărilor. Provocarea cea mare este la cei peste 45-50 de ani. Insă pe viitor, cred că acest prag va progresa și de asemeni va progresa și capacitatea companiilor de a susține capacitatea de adaptare a celor peste 45-50 de ani.

Necesare aș vedea:

  • abilitatea de a folosi cu ușurință noua tehnologie
  • comunicarea și lucrul în echipe la distanță,
  • gestionarea timpului într-un mod tot mai autonom,
  • capacitatea de structurare a informației și de adaptare la un mediu într-o continuă schimbare,
  • auto-motivarea, auto-disciplina
  • dorința de dezvoltare continuă

– acestea vor diferenția candidații în viitor

Sunt convins că și în anii care vor urma, forța de muncă rămâne un factor cheie în ceea ce privește succesul unei companii, iar grija pentru această resursă, o cale pentru consolidarea succesului.

Reconversia profesională este o soluție de adaptare la o nouă piață a muncii.  Cei care nu își mai găsesc un loc de muncă în funcție de pregătirea lor, ar trebui să ia în calcul și această posibilitate. Una dintre abilitățile cele mai importante este aceea de a învăța continuu, toată viața” este de parere Eduard Iancu.

Te-ar putea interesa si

Masterat în exploatarea portuară și logistica transporturilor, propus de Universitatea din Galați

Sursa : Angajez 45+

Adaugati comentariu