EY: Constructia unui lanț de aprovizionare rezilient

Constructia unui lant de aprovizionare

EY: Constructia unui lanț de aprovizionare rezilient

Constructia un lanț de aprovizionare rezilient si  pilonii care pot ajuta companiile in constructia lui:

1. Realizarea unor evaluări ale riscurilor la nivelul întregului lanț de aprovizionare și prioritizarea ariilor critice

Fără niciun dubiu, companiile au sarcina extrem de dificilă de a își reveni din această pandemie. Pe termen scurt, receptivitatea și viteza înseamnă totul, în realizarea unei verificări a riscurilor:

  1. Identificarea – schimbărilor cererii și a nivelurilor de stocuri
  2. Definirea –  unei strategii de reziliență cu acțiuni pe termen scurt
  3. Implementarea – Un panou de control bazat pe fapte, inclusiv cu KPI cheie aliniați

2. Dezvoltarea unui proces robust de managementul riscurilor și diversificarea rețelei de furnizori

Companiile trebuie să cartografieze rețelele din lanțul de aprovizionare de la consumatorii finali până la furnizorii de rang n. si să stabilească metodologia de măsurare a riscurilor.

3. Implementarea unor capacități de producție digitale și automatizate, în paralel cu un nivel puternic de excelență în producție

Un program puternic de excelență în producție susținut de tehnologia digitală poate permite standardizarea activității zilnice. Capacitățile IoT pot ajuta la promovarea unui ecosistem digital de sisteme conectate Capacitățile automatizate de fabricație vor permite companiilor să deruleze operațiunile de fabricație folosind personal interschimbabil și să reducă cerințele de personal.

Te poate interesa si:

Care ţară îşi va reveni rapid din criza Covid-19? 5 state cu economii rezistente la şocuri

4. Evaluarea și ajustarea priorităților strategice pe categorii de achiziții

Un sistem agil de operațiuni de achiziție susținut prin diferite tehnologii și introducerea de priorități strategice  va ajuta la stimularea rezilienței. Introducerea unei rețele sociale de furnizori în managementul ciclului de viață al aprovizionării și furnizorilor poate întări capacitatea de aprovizionare și colaborarea dintre furnizori în circumstanțe care prezintă provocări.

5. Investițiile în capacități mai colaborative și agile de planificare și execuție

Aceste capacități – de la dispozitive IoT pentru detectarea cererii și urmărirea mișcării bunurilor până la soluții avansate de prognoză și monitorizare – sunt extrem de importante pentru performanța afacerii chiar și în condiții normale de activitate și cresc reziliența lanțului de aprovizionare în cazul unor evenimente pandemice.

Companiile trebuie acum să evalueze rapid, să se recupereze și să răspundă imediat, trecând peste numeroasele obstacole și provocări care le stau în cale.

Crearea si constructia unui lanț de aprovizionare rezilient astăzi va fi epicentrul discuțiilor viitoare ani de zile.

Adaugati comentariu