CFR Călători – noul mers de tren 2020 – 2021

CFR Călători - noul mers de tren 2020 – 2021

CFR Călători – noul mers de tren 2020 – 2021

Începând din 13 decembrie 2020, odată cu intrarea în vigoare a noului mers de tren 2020 – 2021, CFR Călători a introdus mai multe trenuri de pasageri care oferă servicii superioare de tip InterCity, cu o durată redusă de parcurs, confort sporit și cu un cost al călătoriei similar trenurilor InterRegio.

Astfel, trenul “Tomis Expres” a parcurs azi distanța de 391 km între Brașov – București – Constanța în 4h și 10’, un record absolut în ceea ce privește durata călătorie pe această rută.

Un alt element de noutate este constituit de parcurgerea distanței Brașov – București în doar 2h si 07′ cu o singura oprire de un minut în  Predeal.

Viteza maximă de circulație a fost de 160 km/h, iar viteză medie de peste 100 km/h (comparabilă cu cea a trenurilor Intercity din Uniunea Europeană).

Acest nou tren este compus din vagoane moderne de clasa 1, clasa 2 și vagon restaurant.

Perechea de trenuri ”Tomis Expres” valorifică proiectele de modernizare a sectoarelor de cale ferată București – Constanța și București – Predeal, părți componente ale coridorului feroviar IV (Coridorul Rin-Dunăre), investiții finanțate din fonduri europene cu contribuție de la bugetul de stat.

Acest nou serviciu ”premium” se adresează atât mediul de business din cele trei municipii, cât și călătorilor care se deplasează în scop turistic atât în zona montană cât și în stațiunile de pe litoral.

Sursa: MTIC

Adaugati comentariu