Centrele comerciale speră in revenirea la normal catre finalul anului

Centre Comerciale

Centrele comerciale speră in revenirea la normal catre finalul anului

Centrele comerciale au investit peste jumătate de milion de euro, in masurile de prevenirea răspândirii COVID 19, apreciază consultanții Colliers International.

Cumpărătorii își vor relua gradual obiceiurile de dinainte de pandemie, iar traficul din centrele comerciale ar putea reveni la normal în sezonul sărbătorilor de Crăciun.

Retailerii de produse nealimentare au fost printre cei mai afectați de măsurile luate în timpul stării de urgență pentru prevenirea răspândirii coronavirusului.

Închiderea activitatii din centrele comerciale a determinat chiriașii din retail să-și revizuiască așteptările privind cifra de afaceri: 45% așteaptându-se la o scădere de peste 30%, conform unui studiu Colliers International.

Traficul este așteptat să crească în perioada următoare și ar putea reveni la normal din decembrie.

Statisticile de mobilitate publicate de Google, sugerează o revenire graduală, dar destul de consistentă a traficului în centrele comerciale.

În București, Cluj-Napoca și Timiș, traficul pedestru în aceste zone era la începutul lunii iunie cu aproximativ 30-40% sub media normală a acestei perioade. In urma cu doar cateva luni scaderea era de  80% .

Aproape 70% dintre proprietarii de spații de retail și aproximativ 50% dintre chiriași se așteaptă să revină la un nivel satisfăcător al afacerilor, în decursul anului viitor”, spune Simina Niculiță, Partner & Head of Retail Agency la Colliers International

Te-ar putea interesa si :

Primăria București transformă mai multe străzi în zone pietonale în fiecare weekend

Adaugati comentariu