Bacuri noi la Braila

Bacuri noi la Braila

Bacuri noi la Braila

Trecerea Dunării dinspre municipiu (Stanca) spre Insula Mare a Brăilei şi retur va fi mai eficientă şi mai sigură, odată cu intrarea în exploatare a celor două bacuri noi ale “Agricost” SA.

Este vorba despre două catamarane care au fost inaugurate oficial luni, 21 septembrie, în prezenţa autorităţilor locale.

Deocamdată, însă, cele două ambarcaţiuni de mare capacitate sunt încă în probe săptămâna aceasta, fiind alocate câteva zile pentru ca echipajele să se obişnuiască cu ele. Directorul “Agricost”, Mihai Solomei, a declarat că noile bacuri vor începe de săptămâna viitoare să asigure efectiv trecerea Dunării pentru autovehicule şi pasageri.

Din acel moment, cele trei bacuri aflate până acum în dotarea “Agricost”, toate vechi de circa 50 de ani, vor fi “detaşate” către trecerile de la Gropeni şi Frecăţei, însă acolo vor intra efectiv în uz abia doar după ce se vor face investiţiile necesare în amenajările de mal aferente.

“La Gropeni există o infrastructură, care trebuie îmbunătăţită, iar la Frecăţei trebuie făcută o amenajare de mal adecvată. E posibil să mai facem o trecere bac şi la Peceneaga”, ne-a informat directorul Solomei.

Agricost SA

După cum se ştie, pachetul majoritar de acţiuni al “Agricost” SA a fost achiziţionat, în 2018, de o firmă din Emiratele Arabe Unite, “Al Dahra Holding”, care astfel a preluat concesiunea a 57.000 hectare de teren arabil din Insula Mare a Brăilei.

Concernul este deţinut de şeicul Hamdan Bin Zayed Al Nahyan.

După efectuarea tranzacţiei, arabii anunţau că vor investi sute de milioane de dolari în Insula Mare a Brăilei şi că vor face aici una dintre cele mai moderne exploataţii agricole din Europa.

După cum se vede, începutul este promiţător, patronii arabi părând a fi hotărâţi să îşi ducă planul la bun sfârşit, atât în ceea ce priveşte investiţiile în tehnologiile agricole cât şi în asigurarea unor condiţii de lucru cât mai bune pentru angajaţi. La acest capitol intră şi investiţia în cele două noi bacuri.

Sursa: Obiectiv Vocea Brailei

Adaugati comentariu