Administratia Porturilor Maritime SA Constanta a aderat la IPCSA

Portul Constanta

Administratia Porturilor Maritime SA Constanta a aderat la IPCSA

IPCSA este o asociatie internationala a operatorilor din comunitatea porturilor maritime si autoritatilor portuare maritime. Asociatia este recunoscuta la nivel global pentru furnizarea de consultanta si indrumare cu privire la schimbul electronic de informatii peste granite si pentru intregul lant de aprovizionare.

In prezent, asociatia are membri pe intreg mapamondul, care gestioneaza schimbul de informatii si faciliteaza circulatia transfrontaliera a marfurilor.

In contextul situatiei create de pandemie, s-a luat decizia ca CN APM sa accelereze implementarea acestui proiect, cu sprijinul Ministerului Transporturilor, Infrastructurii si Comunicatiilor.

Directorul general al Administratiei Porturilor, Costel Stanca, a declarat: „Sistemul Comunitatii Portuare va transforma portul, astfel ca operatunile si procedurile noastre vor fi mai eficiente, ceea ce ne va permite sa furnizam informatii referitoare la statusul si pozitia marfurilor.

In plus, va oferi administratiei portuare o imagine mai clara asupra fluxurilor de transport fluviale, feroviare si maritime, permitandu-Port Constantane sa analizam activitatea.

Pe scurt, reprezinta un pas important catre implementarea Directivelor UE referitoare la fluxul informatiilor digitale”

Noul Sistem al Comunitatii Portuare va fi conectat in mod direct cu Interfata Unica de Raportare (Maritime Single Window) la nivelul Romaniei.

Richard Morton, secretar general al IPCSA, a spus: Suntem incantati sa intampinam cel mai nou membru al nostru, Administratia Porturilor Maritime si abia asteptam sa impartasim experienta  pe masura ce avanseaza cu planurile sale pentru un nou Sistem al Comunitatii Portuare.

IPCSA a fost unul dintre semnatarii recentului comunicat Apel la actiune intitulat Accelerarea digitalizarii comertului maritim si a logisticii, care recunoaste urgenta sporita a intensificarii actiunilor in planificarea viitorului nostru post Covid-19.

Membrii IPCSA furnizeaza solutii digitale care joaca un rol esential pentru a permite un flux rapid de marfa si informatii asociate, contribuind la eliminarea blocajelor, a intarzierilor si a costurilor din lanturile de aprovizionare. 

Sursa: Portul Constanta

Adaugati comentariu