Adina Valean: „Finalizarea pentru rețeaua  (TEN-T) este esențială”

TEN-T

Adina Valean: „Finalizarea pentru rețeaua  (TEN-T) este esențială”

Comisia Europeană salută acordul pThe core network corridorsrovizoriu cu privire la măsurile de accelerare a finalizării pentru rețeaua transeuropeana de transport (TEN-T)

Adina Valean: „Finalizarea pentru rețeaua (TEN-T) este esențiala, pentru funcționarea pieței unice, digitalizarea transporturilor și tranziția către o mobilitate mai curată.

Comisarul pentru transporturi, Adina Valean, considera ca „Noile norme aplicabile in retelaua transeuropeana de transport (TEN-T) vor face ca procedurile administrative pentru infrastructură să fie mai eficiente și mai transparente și vor fi benefice pentru redresarea sectorului transporturilor.

Citeste si Infrastructure – TEN-T – Connecting Europe

Noile măsuri vor simplifica normele și procedurile pentru autorități și promotorii de proiecte, facilitand acordarea de autorizații si contribuind la protectia mediului.

Mai mult, vor facilita achizițiile publice și alte proceduri administrative pentru proiectele de infrastructură și vor îmbunătăți cooperarea între statele membre cu privire la proiectele transfrontaliere.

Comisia a prezentat propunerea sa inițială în mai 2018, ca parte a pachetului privind mobilitatea  { III}. Acordul provizoriu trebuie aprobat de Parlament și de Consiliu înainte de a intra în vigoare.

 

Sursa : Comisia Europena

Adaugati comentariu